Informatie

Impuls Wisselwerk, specialist in de regio!

Solliciteren

#BLOG Een uitzendbureau is een fijn middel voor een werkzoekende om aan een baan te komen. Dit kan om verschillende redenen; je bent werkeloos, je bent toe aan een nieuwe uitdaging of je bent benaderd door een bureau om eens langs te komen om nieuwe mogelijkheden te bespreken. We zien vaak dat mensen onvoorbereid naar het gesprek komen of dat men onvoldoende heeft nagedacht over wat precies je wensen zijn en wie jij als werknemer bent en wat je kunt bijdragen bij een potentiele nieuwe werkgever. Als je bent uitgenodigd bij een bureau of je stapt naar binnen denk er dan aan dat dit de eerste indruk is die je achterlaat. Zorg dat je er representatief uitziet, bereid je voor op vragen als sterke eigenschappen en verbeterpunten, hoe omschrijven je collega’s je, wat kun je bijdragen aan de organisatie en hoe denk je dat te gaan doen.

Zorg ook dat je een goed CV hebt wat foutloos geschreven is en duidelijk in de opbouw. Vooral de laatste 10 jaar van je ervaring is belangrijk. Zorg dat wanneer je competenties benoemt dat je concrete voorbeelden kunt geven waarom je deze competentie bezit. Probeer er maximaal 3 te benoemen en deze voor jezelf uit te werken zodat je niet overrompeld wordt tijdens het gesprek. Deze kun je ook in je profielschets verwerken op je cv. Wees daarnaast ook kritisch naar jezelf het is tenslotte niet altijd rozengeur en maneschijn als het gaat om competenties tenslotte is niemand perfect.

Daarnaast is het geen schande om tijdens een gesprek aan te geven dat je bijvoorbeeld nerveus bent of even geen antwoord weet op de vraag zeg dan dat je hier later op terug komt. Kom je voor een concrete vacature schrijf je vragen op en stel deze tijdens het gesprek. Het voordeel van een uitzendbureau is dat je niet direct bij de werkgever aan tafel zit en je dus nog heel veel vragen kan stellen en veel informatie kan inwinnen om zo goed mogelijk je gesprek in te gaan. Daarnaast geven we graag adviezen en tips hoe je je moet voorbereiden en mag je ons altijd bellen wanneer je nog vragen hebt.

Geplaatst in Sollicitaties, Curriculum Vitae op 26 oktober 2017